Nyheder fra migrantsamarbejdet
Nyheder

Frihed i tro og tale

Nu er materialet til projektet "Frihed i tro og tale" tilgængeligt her på siden


To asylpræster i Haderslev Stift, Eva Wiwe Løbner og Birgitte Rosager Møldrup, har sammen med imam, Kassem Rachid, Flensborg, og Dansk Røde Kors i Jelling udviklet et nyt projekt, der skal bringe samtalen om centrale danske værdier som religionsfrihed, ytringsfrihed og forholdet mellem lov og religion i Danmark ind på asylcentrene og på sprogskolerne. 

Ved afprøvningen af materialet i Haderslev Stift dukkede mange relevante spørgsmål op: Hvorfor går man i kirke om søndagen? Hvorfor kan kvinder være præster, når der ingen kvindelige profeter har været? Hvis der er religionsfrihed, og alle skal behandles lige, hvorfor er det så ikke det jeg oplever?

Det er et undervisningsmateriale for voksne- og ungeklasser, og materialets karakter kræver at både en præst og en imam er tilstede i undervisningssituationen hver gang, samt relevante tolke tilstede. Det er et næsten simpelt materiale, der er skabt i samråd med en lærer på asylskolen, som netop rammer målgruppen og skaber forståelse.

På trin 1 fortælles der enkelt om religionsfrihed, ytringsfrihed og det sekulariserede samfund. På trin 2 har de forberedt spørgsmål og med billeder fortæller vi om kristendom og islams vilkår i Danmark. Trin 3 er et besøg i en moske og en kirke.

Der er selvfølgelig oftest andre religioner repræsenteret i en klasse, men materialet behandler en generel problemstilling, der gælder alle religioner.

Materialet stilles til rådighed for alle stifter. Hvis man ønsker at anvende materialet, anbefales det at man får grundig information og instruktion i materialets anvendelse ved henvendelse til Birgitte Møldrup.

Sognepræst Birgitte Rosager Møldrup

Kollerupvej 9A

7300 Jelling

brm@km.dk

75871528 & 26461285

 

Link til videoen på "Nye naboer – Haderslev Stift": https://www.facebook.com/nyenaboer/videos/1972718569719715/Her kan materialet til projektet downloades: