Nyheder fra migrantsamarbejdet
Nyheder

Philoxenia

En lille appetitvækker til en bog, vi glæder os til at læse


Det græske ord philoxenia – kender du det ord? Måske kender du betydningen: fremmedkærlighed eller gæstfrihed. I dette komplekse ord tager bogen: Gæstfrihed sit udgangspunkt.

Gæstfrihed er både noget vi viser mennesker, men også noget vi skal gøre os modtagelige over for, når andre viser os dette. Der er noget særligt ved den fremmedes gæstfrihed, noget som skaber en menneskelig intimitet, som er det, mennesker har brug for, for at mærke trygheden. Det er noget, som ikke kan måles eller vejes, og det er derfor faldet uden for samfundets tilbud. Men vi har brug for den menneskelig intimitet. Den fremmedes gæstfrihed bliver derfor den fremmedes velsignelse.

Kærligheden går forud for kundskaben. Man skal ikke lære et menneske at kende for at kunne elske det.

Niels Nymann Eriksen, Forfatter til bogen: Gæstfrihed

Kærligheden går forud for kendskabet til den fremmede. Denne gæstfrihed, den fremmedes velsignelse, knyttes til en central del af den kristne forståelse af Gud.  

Med afsæt i sine erfaringer og oplevelser som sogne- og indvandrerpræst på Vesterbro Sogn fortæller Niels Nymann Eriksen om de mennesker, han har mødt, og hvad dette møde mellem mennesker kan føre med sig i sin nye bog: Gæstfrihed.

Sneak peak af bogen kan læses via dette link, og derefter må du vente og glæde dig med os andre til bogen udkommer d. 24. oktober og kan forudbestilles her.


Niels Nymann Eriksen, forfatter til bogen: Gæstfrihed

Udgivelsesdato 24. oktober 2018 af Akademisk Forlag, Egmont

Skrevet af Sara Friis Børty, Projektmedarbejder i Folkekirkens Migrantsamarbejde