Nyheder fra migrantsamarbejdet
Nyheder

Helsingør Familietjeneste inviterer flygtninge og andre internationale indenfor

Der inviteres til spisefællesskab, udflugter, byttemarkeder og meget andet.


Helsingør Familietjeneste holder til i Vestervang Kirke i Helsingør. Her inviteres til fællesskab ved månedlige spiseaftener, hvor der hver gang er mellem 60-140 deltagere, heraf mange flygtninge og andre internationale. Der inviteres også på udflugter, og tre gange om året er der byttemarked, hvor man gerne må tage uden at give (maj: bøger, august: tøj, november: adventsgaver).

Der er søgt midler, så det kan lade sig gøre at sende børn gratis på sommerlejr og på en gensynslejr i januar. Gensynslejren, som arrangeres i samarbejde med den lokale FDF-gruppe, er lige løbet af stablen d. 27 – 28. januar. Her var mere end 30 børn afsted.

Ved de månedlige spiseaftener åbnes dørene kl. 16. Der er kreativ hygge og kaffe frem til kl. 17.30, hvor der er familiegudstjeneste efterfulgt af fællesspisning. De mange internationale i fællesskabet deler deres madkulturer med resten af fællesskabet, så der serveres mad fra både Uganda, Indien, Danmark, Spanien, Venezuela, Afghanistan, Irak og Syrien. Der er altid mad til dem, som ikke spiser svinekød.

Sognepræst, Mette Dansøn, fortæller om projektet: ”Vi er et rummeligt fællesskab, der håber på at fællesskabet i kirken spreder sig til hjemmene, sådan at der kan bygges netværk. Det er også tankerne bag vores udflugter. Hvis man har fælles oplevelser, så har man noget at tale om”.

Der er plads til flere i fællesskabet. Hvis du kender nogle internationale eller andre i Helsingør og omegn, som kunne have glæde af at være en del af fællesskabet, så del meget gerne budskabet med dem.

Billeder og mere info findes på projektets Facebookside

Sognepræst Mette Dansøn kan kontaktes på telefon: 23 84 63 47 og mail:
mhh@km.dk