Nyheder fra migrantsamarbejdet
Nyheder

MigrantpræsteDage 2018

Både migrantpræster, menighedsledere, repræsentanter fra folkekirken og andre danske kirkeretninger inviteres til konference d. 10-12. maj i Middelfart med det formål at styrke samarbejdet på tværs af kirker og nationaliteter i lokalområdet

Foto: Migrantpræstedage 2017, Tværkulturelt Center


Siden 2008 har Tværkulturelt Center og Danske Kirkers Råd m.fl. arrangeret en årlig konference, hvor repræsentanter fra migrantmenigheder i hele landet har kunnet mødes og inspirere hinanden til deres daglige arbejde. Derudover har de lært mere om Den danske Folkekirke og det danske kirke netværk, men i år er også repræsentanter fra folkekirken inviteret med. Igennem sådan en konference kan der deles erfaringer og visioner på tværs af kulturer og kirkeretninger, hvilket er vigtigt til at styrke det lokale arbejde mellem de danske kirker og migrantmenighederne. Konferencens formål er, at de lokale præster kan tage denne erfaring med sig hjem og fortsætte samarbejdet på tværs af kulturer og kirkeretninger i lokalområdet.

Der er i år inviteret tre gæsteundervisere. En af dem er Colin Chapman, som er præst i Cambridge og har boet i Mellemøsten i næsten 20 år. Han har stor erfaring med relationer mellem kristne og muslimer, og han vil ud fra denne give bibelteologisk undervisning blandt andet om den globale kirke og tjenende lederskab. De to andre gæsteundervisere er Biskop, Peter Fischer-Møller, fra Roskilde Stift og Michael Wandt Larsen, som er generalsekretær i Frikirkenet. Michael skal blandt andet tale om enheden i Guds kirke, hvilket også er konferencens tema: ”God’s world-wide church, Celebrating unity in diversity”. Undervejs vil der være tid til, at deltagerne deler ud ad deres erfaringer til opmuntring og inspiration for de andre deltagende. Som afslutning på konferencen vil indvandrerpræst, Niels Nymann Eriksen, holde en multietnisk nadvergudstjeneste for alle deltagerne.

 

Læs mere om programmet og tilmeld dig på www.tvaerkulturelt-center.dk


Af: Sara Friis, Projektmedarbejder Folkekirkens Migrantsamarbejde,
sf(at)interchurch.dk