Nyheder fra migrantsamarbejdet
Nyheder

Nye materialer på farsi 

Bønner fra den Den Danske Salmebog og et bibelstudiehæfte over Markusevangeliet er nogle af de materialer, som nu findes på farsi.

 

Der bliver løbende lavet farsi oversættelser af materialer fra en dansk kirkelig kontekst. Samtidig får vi løbende ny viden om øvrige materialer, som er velegnet til farsitalende.

 

Den Danske Salmebogs bønnebog

Et udvalg af bønnerne fra Den Danske Salmebogs bønnebog er nu tilgængelig på farsi. Der er bønner til enhver lejlighed, for eksempel i krisesituationer, ved dåben eller nadveren, eller som aftenbøn. Oversættelsen er lavet af Shima Mehri og kvalitetstjekket af migrantsamarbejdets iranske konsulent, Sara Afshari, som udtaler: ”Bønnerne er så smukke meditative og hjælpsomme til hverdagssituationer”.

Bønnerne finder du her.

 

Møder med Jesus

Møder med Jesus er et bibelstudiehæfte over Markusevangeliet, som er skrevet af Morten Hørning Jensen, lektor på Menighedsfakultetet i Aarhus. Med oversættelser til både engelsk og farsi er det ønsket, at der kan opstå flere tværkulturelle studiegrupper, hvor den enkelte kan læse studiehæftet på sit eget sprog. Se mere om bogen hos Bibellæser-Ringen og bestil den ved at skrive til lasse@blr.dk.
 

Sara Afsharis anbefalinger til materiale på farsi

Sara Afshari har lavet en liste over kristen litteratur, studiemateriale, bibeloversættelser med mere, som hun anbefaler til farsitalende. Sara er iranskfødt sociolog og teolog med anglikansk baggrund og har arbejdet som konsulent for Folkekirkens Migrantsamarbejde i foråret 2018.

Hendes anbefalinger kan du finde her. 

Alt materiale kan bestilles via Elam Ministries online webshop

 

Andagtsbog, børnebibel med mere

Dansk Balkan Mission har sammen med Lutheran Heritage Foundation stået for oversættelsen af andagtsbogen ”Et er nødvendigt" bind 1, som er skrevet af tidligere forstander på Luthersk Missions Højskole, Hans Erik Nissen. Bogen indeholder andagter til årets første 6 måneder. Hos Dansk Balkan Mission kan man også bestille børnebibelen ”A Childs Garden of Bible Stories” på farsi samt en række andre materialer.

Se mere om andagtsbogen samt øvrige materialer hos Dansk Balkan Mission.


På Folkekirkens Migrantsamarbejdes hjemmeside opdaterer vi løbende med oversat litteratur til flere forskellige sprog. Hvis du mangler noget bestemt, er du velkommen til at skrive til Søren Dalsgaard på sd@interchurch.dk, så vil vi måske kunne hjælpe med at finde det.