Nyheder fra migrantsamarbejdet
Nyheder

Årets ferie med bibelundervisning, strandture og et tværkulturelt møde

Den tilbagevendende lejr i Hørby er blevet en fast del af sommerferien for mange migranter i Nordjylland.


År tilbage var det primært asylansøgere, som deltog på lejren, men som årene er gået har flere og flere fået asyl og fast bopæl i Nordjylland. Det gør, at mange af deltagerne ikke er her for første gang. Lejrens deltagere spænder bredt. Med en stor gruppe iranere, afghanere og colombianere og folk fra Kenya, Congo og andre afrikanske lande var der lagt an til et godt tværkulturelt møde med mange festlige, kulturelle inputs fra næsten hele verden.

En stor del af lejren handler om det tværkulturelle møde mellem forskellige nationaliteter med et ønske om at danne venskaber og netværk blandt deltagerne. Men derudover ønsker de også at deltagerne skal lære mere om Gud. Derfor har bibelundervisning en central plads i lejrens program. Men der skal stadig være tid til strandture, leg og hvad der ellers hører sommerferie til.

Lejren har efterhånden eksisteret i mange år, og det kan ses på tilmeldingen til lejren, som hurtigt blev fyldt ud. Arrangørerne bag lejren er Indre Mission og Luthersk Mission sammen med folk fra bl.a. Brønderslev, Frederikshavn, Skagen, Hirtshals og Hjørring. Derudover får lejren stor økonomisk støtte fra Aalborg Stift og lokale sognekirker, og så udgør de frivillige nordjyder en stor og vigtig del.

Det er vigtigt med den lokale opbakning og frivillig hjælp fra nordjyderne, for det skaber bæredygtige relationer, så deltagerne ved, at de nye venskaber kan vedligeholdes resten af året

Krista Rosenlund Bellows, lejrchef og leder i Indre Missions Tværkulturelle Arbejde

Igen i år er der tværkulturelle lejre over hele landet, og de er stort set alle blevet fyldt helt op. Men du kan stadig nå at melde dig til lejren på Hjallerup Bibelcamping (Nordjylland), som afholdes 28. juli til 4. august.


Af Sara Friis Børty, projektmedarbejder i Folkekirkens Migrantsamarbejde


Colombianerne er klar til aftnens kamp i VM-fodbold

Festaften på lejren

De afrikanske kvinder optræder med dans