Nyheder
Nyheder

Folkekirken og Metodistkirken fejrer fællesskab i Esbjerg

"Det er sundt at være sammen med andre", siger metodistpræst Christina Preisler, som glæder sig til økumenisk fællesgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke i Esbjerg   

Vor Frelsers Kirke i Esbjerg. Foto: Wladyslaw/Wikimedia Commons. 

Efter seks år med grundige teologiske samtaler mellem Den danske Folkekirke og Metodistkirken i Danmark blev der sidste år indgået en bilateral aftale mellem kirkerne. Aftaleteksten hedder "Én tro, én dåb, én nåde." Med denne aftale om bekræftelse af kirkefællesskab anerkender kirkerne hinanden som ligeværdige kirker, herunder anerkendelse af hinandens dåb, nadver og embede, og kirkerne bekræfter, at man kan holde gudstjeneste sammen.

Læs aftalen mellem folkekirken og Metodistkirken i Danmark her.

Aftalen er desuden udtryk for den nære relation og det dybe fællesskab, der eksisterer mellem folkekirken og Metodistkirken, og som udvikler sig rundt omkring i Danmark. Også i Esbjerg er der et godt samarbejde mellem kirkerne, og det vil blive markeret med et fælleskirkeligt arrangement tirsdag d. 19. nov kl. 16.30 i Esbjerg. Der vil være foredrag, aftensang og gudstjeneste, hvor metodistpræst Christina Preisler og Christian Bogh, præst ved Vor Frelsers Kirke medvirker. 

Christina Preisler, præst i Esbjerg Metodistkirke, er glad for samarbejdet med folkekirken:

”Det er sundt at være sammen med andre, og det er vigtigt at se udad. I Esbjerg Metodistkirke har vi altid prioriteret det økumeniske samarbejde, blandt andet med fælles kirkevandring og ved at være med i Evangelisk Alliance. Det at opleve et større kirkeligt fællesskab er lærerigt og berigende,” siger Christina Preisler.

Christian Bogh er ligeledes glad for det lokale samarbejde med Metodistkirken.

”I Esbjerg er havnen drivkraften for byen, siger man, og det kan ikke være mere sandt, men det store antal af kirker sætter også et økumenisk præg på byen - en måske uudnyttet drivkraft, der kan kalde på sammenhold og bibeholde de stærke fællesskaber. Konkret i tilfældet Vor Frelsers Kirke, som er "kirken i centrum". Det er vi, fordi vi er en midtbykirke. Men vi er også en "kirke i centrum", fordi vi gerne vil samle. Jeg glæder mig til at møde Esbjerg Metodistkirke i Vor Frelsers Kirke den 19. november!”

 

Praktisk info

Fællesarrangement tirsdag 19. november i Vor Frelsers Kirke, Kirkegade 24, 6700 Esbjerg. 16.30-17.30 er der fællesgudstjeneste, og klokken 17.30-18.30 vil der være et aftensmåltid. Klokken 18.30-20.00 er der foredrag og debat. Temaet er ”Hvad har kristendommen at sige det danske samfund i det 21. århundrede?”, og det holdes af Kurt Larsen, professor ved Menighedsfakultetet, og Jørgen Thaarup, metodistpræst. Det hele slutter med aftensang klokken 20. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Men hvis man vil være med til spisning, bedes man tilmelde sig til esbjerg@metodistkirken.dk senest 12. november. Pris for spisning er 100 kroner.