Fortsæt til hovedindholdet
Aktiviteter
Trosfrihed - forfulgte kristne

Projekt trosfrihed - forfulgte kristne

Folkekirken har fokus på trosfrihed og forfulgte kristne. Denne side stiller ressourcer til rådighed for menigheder og enkeltpersoner, der ønsker at arbejde med, hvordan vi som kirke og kristne kan fremme religionsfrihed og støtte forfulgte trosfæller.

Hvordan kan vi bedst støtte forfulgte kristne?

Se anbefalinger og konklusioner fra den systematiske globale undersøgelse af, hvordan kristne samfund reagerer på forfølgelse. 

Hvilken rolle spiller Danmark i forhold til den internationale indsats for tros- og religionsfrihed?

Læs mere om de forskellige initiativer fra dansk side

International indsats imod kristenforfølgelser

I maj 2019 udkom rapport fra det britiske udenrigsministerium vedr kristenforfølgelser med anbefalinger til, hvordan man kan styrke den internationale politiske indsats

Få venskabsmenighed i Libanon eller Ægypten

Efter murens i 1989 fald dannede danske menigheder relationer til kirker i den gamle østblok. I dag udfordres danske menigheder til at danne venskabs-menigheder med kirker i Mellemøsten og andre steder, hvor kristne minoriteter er trængt og har brug for at mærke, at de ikke er alene.

Tro ikke, at det er svært eller umuligt. Man kan kommunikere på engelsk, Skype, SMS'e, kontakt via Facebook og mail, rejse på besøg, modtage besøgende. Og i menigheden kan man samle ind og hjælpe, hvor der er størst behov.

Danmission tilbyder hjælp til at etablere relationen - tryk her

Hvad er det, I taler om?

Nyttig og overskuelig udgivelse fra Folkekirkens mellemkirkelige Råd: Lynguide til religionsfrihed.

Guiden giver en grundlæggende introduktion til

  • hvad religionsfrihed betyder
  • hvorfor det er vigtigt at værne og beskytte denne frihed
  • hvilke begrænsninger der er omkring udøvelse af religionsfriheden.

Forståelse af og arbejde med trosfrihed begynder med at læse denne korte introduktion. Læs den og brug den i menighed, højskole, folkeskole m.v. som introduktion til emnet. Kan hentes online (klik billedet) og bestilles her.