Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

En bøn for Iran 

I det følgende kan man læse en bøn for Iran skrevet af Naser Rezaeih. Den er samtidig en beskrivelse af, hvad landet har været og bliver udsat for. Bønnen kan også læses på farsi.

Naser Rezaeih. Foto: Christoffer Fryd. 

Naser Rezaeih arbejder i folkekirken for de farsitalende i Danmark (især iranere og afghanere). Efter at have vendt det islamiske præstestyre ryggen søger et stigende antal iranere i Danmark mod folkekirken fordi de her opdager en religion og en religiøsitet som de forbinder med håb, kærlighed og livsglæde. Naser Rezaeih er i kontakt med mange iranere som er meget optagede af og bekymrede for hvad der kommer til at ske i deres hjemland i den kommende tid, og han opfordrer kirker i Danmark til at bede for Iran, enten i forbøn eller i kirkebønnen. 

 

Bøn for Iran på dansk

Bøn for iranernes kamp for frihed i anledning af drabet på den 22-årige iranske kvinde Mahsa Amini og andre, der er døde, i de seneste dages protester i Iran foranlediget af drabet på Mahsa.

 

Almægtige himmelske far! Du som har skabt himlene og jorden med alle dens beboere. Vi påkalder dit hellige og ophøjede navn. Vi beder dig, i vor frelser Jesu Kristi navn, om at se til dit forpinte folk i Iran, der lige nu kæmper blot med opråb og slogans mod et totalitært regime der frarøver over 80 millioner mennesker deres mest grundlæggende rettigheder som påklædningsfrihed, ytringsfrihed, politisk frihed samt frihed til at tænke og selv vælge religion. 

Herre, vi råber op til dig i afmagt, om at du rækker din mægtige højre arm ned til Iran og står befolkningen bi og beskytter dem mod politiets brutalitet, drab på demonstranter og forfølgelser.

Herre, landet har været undertrykt og udplyndret i over 40 år. Iranere er forfulgt, fængslet og dræbt, og unge piger og drenge er vanæret i fængslerne på grund af troen på din Søn, Vor Herre, Jesus Kristus. Du har lovet at virke mægtigt når vi er afmægtige og når vi løfter blikket mod bjergene og sukker efter din hjælp.

Sig til de overmodige: vær ikke overmodige, og til de ugudelige: løft ikke hornet.

Ingen fra øst eller vest og ingen fra ørkenen kan hjælpe os iranere, undtagen du, vor Herre, Jesu Kristi Fader.

Kun du er dommer og du ophøjer de ydmyge og dem der stoler på din godhed.

Ophæv mørket fra Iran og lad dit lys, din stok og stav hjælpe, beskytte og vejlede dette af dig elskede folk.

Hør vores bøn i Jesu navn. Amen

 

Bøn for Iran på farsi - klik HER