Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Støtte fra folkekirken til Armenien

På grund af konflikten i grænseområdet Nagorno-Karabakh er over 100.000 armeniere ifølge FN flygtet fra deres hjem i området. Folkekirkens nødhjælps samarbejdspartnere i området fortæller, at ”familier er brudt op med ganske få ejendele, og at de både er fysisk og mentalt udmattede af flere måneders blokade og pres.”

Armeniere fra Nagorno-Karabakh er netop ankommet til byen Goris i det sydlige Armenien. Foto: Alain Jocard / AFP /Ritzau Scanpix / Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har sendt 500.000 kroner til deres kirkelige samarbejdspartnere i Armenien til de fordrevne familier.  Men de har fortsat brug for hjælp. Hvis du vil hjælpe børn, voksne og ældre og støtte dem i deres ulykkelige situation, så kan du give et bidrag til Folkekirkens Nødhjælps Armenien-indsamling. Læs mere om, hvordan du kan hjælpe her: Hjælp mennesker på flugt fra Nagorno-Karabakh til Armenien.

Folkekirken har en lang historie sammen med den armenske befolkning og kirke. Især de danske kirkeligt aktive kvinder Maria Jacobsen og Karen Jeppe gjorde en betydelig diakonal indsats i Armenien i begyndelsen af 1900-tallet, da det armenske folkedrab hærgede. I 1922 blev Dansk Armeniermission stiftet og har siden ydet støtte til Armenien og til især den apostolske og den evangeliske kirke i landet. 

Den tætte relation mellem Danmark og Armenien består. Københavns biskop, Peter Skov-Jacobsen, har i denne sammenhæng sendt et solidaritetsbrev til den armenske apostolske kirkes leder, katolikos Karekin II. Læs brevet herKatolikos Karekin II har kvitteret med et svarbrev, som man kan læse her.

Kirkernes Verdensråd har også forholdt sig til situationen og opfordrer kirker til at bede for de nødlidende fanget i konflikten og støtte de armenske kirker der befinder sig i tilstand af sorg og ufred. Læs hele erklæringen fra Kirkernes Verdensråd