Aktuelt
Seminar

AFLYST: Seminar om Kristendom og politik i krisetider

Kom og deltag i debatten om kirke, kristendom og politik i en krisetid sammen med bl.a. folketingsmedlem Marie Krarup og EU parlamentarikerne Margrete Auken og Pernille Weiss.

 

AFLYST: SEMINAR: Kristendom og politik i krisetider. 

Historisk set har kirker og kristendom været vigtige byggesten i europæiske samfund. Kritikken af magthaveres undertrykkelse og uretfærdige udbytning kender vi fra den katolske kirkes historie, og den enkeltes værdi og lighed i fællesskab har rødder i protestantisk kristendom. Migrationskrise, klimakrise og senest sundhedskrisen udfordrer økonomi og politik og kalder på værdimæssige navigationspunkter. Hvilken rolle spiller kirker i nutidens samfundsdebat, og kan kristendommen i dag bidrage til det fælles bedste i en tid fuld af kriser? Har kirkerne overhovedet noget værdifuldt at tilbyde i de moderne europæiske samfund? Hvordan kan de gøre det i åbne, sekulære og pluralistiske samfund? Deltagelse i seminaret er gratis. 

Program: 

10.00 – 10.10: Velkomst og andagt 

10.10 – 10.30: Indledningsforedrag: Biskop, Peter Skov Jakobsen: Oplæg om folkekirkens rolle i nutidens samfunds- forandringer og -kriser.

Indledninger og paneldebat

10.30: Politiske perspektiver: Har kristendommen en rolle at spille i forhold til de forandringer og kriser, vi står midt i i Danmark anno 2022? Marie Krarup (MF, Dansk Folkeparti) Margrete Auken (medlem af Europa-Parlamentet, SF) Pernille Weiss (medlem af Europa-Parlamentet, Konservative) Ordstyrer: Sognepræst Kaj Bollmann 

11.10 – 12.20: Panelet tager imod spørgsmål og kommentarer fra deltagerne.

12.30: Frokost 

13.20 – 13.40: Europa: Jørgen Skov Sørensen, generalsekretær i Konferencen for Europæiske Kirker: Europas kirker var gennem det 20. århundrede stærke brobyggere med fred blandt nationer og forsoning mellem mennesker som mål. Men i en tid, hvor kristendom marginaliseres i Europa, er der så overhovedet nogen, der lytter til kirkerne længere? 

13:40 – 14:40: Spørgsmål fra salen - Politisk debat om kristendom og politik i et Europa under forandring 

14.40 – 15.00: Kaffepause

15.00 – 15.30: Opsamling og afrunding. Hvad tager vi med hjem herfra, og hvordan kan debatten tages op i lokale kirkelige sammenhænge?

 

Deltagelse i seminaret er gratis.

Tilmelding sker ved at udfylde tilmeldingslinket her:

Tilmelding: Seminar om kristendom og politik, Vejle, 5. februar 2022 (office.com)