Nyheder
Nyheder

Integration starter i menighedsrådet

Rumænsk-dansk Michaela Lorena Dragoianu har boet i Bjerringbro i over 4 år. Hun er kendt som den venligste kassemedarbejder og nu som menighedsrådsmedlem.

 

Michaela Lorena Dragoianu er nyvalgt i Hjermind kirke, et lille sogn i Viborg Østre Provsti. Viborg er et af de stifter i Danmark med flest østeuropæiske indvandrere og efterkommere, og Michaela og mange andre baner vejen for mere mangfoldige menigheder. 

En folkekirke der bedre repræsenterer hele folket, er særligt vigtig at opleve, hvis man er kristen nytilkommer i Danmark og søger et lokalt kirkefællesskab hvor man kan være sig selv. 

Vi har spurgt Michaela om hendes oplevelse som nyvalgt menighedsrådsmedlem: 

 

Hvorfor stillede du op til menighedsråd?

Jeg er stadig i færd med at integrere mig og lære sproget. Jeg så det som en chance for at være tættere på danskere og lære traditioner og skikke hurtigere, og jeg ved at Gud arbejder gennem mennesker. Gud har sendt mennesker til mig for at hjælpe mig, og jeg vil være en af hans børn.

 

Hvad vil du gerne bidrage med i menighedsrådet?

 I øjeblikket ved jeg ikke, hvad jeg kan bidrage med, fordi jeg lige er begyndt i menighedsrådet men hvis jeg har muligheden, vil jeg gerne være til hjælp i menigheden.

 

Hvad betyder det for dig at være rumæner i et menighedsråd?

I Påsken havde jeg to dage, hvor jeg åbnede og lukkede kirken. For mig betød det at, folk fra Hjermind stoler på mig. De viser mig tillid, og det betyder meget for mig.

 

Hvilken rolle kan Folkekirken spille for østeuropæere og ortodokse nytilkommere?

Kirken kan hjælpe med at finde ligheder mellem danskere of østeuropæere. Jeg har været med til alle møder organiseret af kirken for at hjælpe med integration. Danskerne har mulighed for at høre vores historier og vi som udlændinge har mulighed for at tale med flere danskere. Vi, der er kristne kommer i kirken af samme grund: for at høre Guds ord, for at bede og for at finde trøst.

 

Læs mere om folkekirken og østeuropæiske nydanskere her. 

 

Af Niels Geil & Anne Katrine Ebbesen