Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ligeværdighed som fundament: Nu genåbner Trampolinhuset 

Trampolinhuset, som måtte lukke i december 2020, åbner nu op igen i samarbejde med Apostelkirken

Foto: Mikkel Hørlyck

Efter 10 år måtte flygtningemedborgerhuset Trampolinhuset lukke i december 2020 som følge af både coronasituationen og manglende økonomisk støtte. Dette efterlod et tomrum for de flygtninge og asylansøgere som brugte Trampolinhuset, da det var her de mødtes og modtage hjælp, samt indgik i et fællesskab. For Generalsekretær i Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen havde Trampolinhuset ikke kun en stor betydning for de mennesker, der kom i det, men også for samfundet: 

”Der er slet ikke nogen tvivl om, at Trampolinhuset har haft en kæmpestor betydning for de mennesker, som kommer i huset. Men Trampolinhuset har også haft en mere overordnet betydning for vores samfund ved at møde asylansøgerne og flygtningene som ligeværdige borgere i et demokratisk møde. Og jeg håber meget, og jeg synes også, at jeg oplever, at det etablerede system er blevet inspireret af den ligeværdighed, som har været fundamentet for Trampolinhuset”, udtaler hun i en pressemeddelelse om Trampolinhusets lukning i 2020. 

Af denne grund besluttede en gruppe tidligere brugere, frivillige og medarbejdere i foråret 2021 sig for at finde en mulighed for at genåbne Trampolinhuset. I samarbejde med Apostelkirken, som huser det nye koncept, er Weekend Trampolinhuset (gen)opstået. De slog dørene op for offentligheden d. 28. januar og har nu åbent fredage og søndage fra kl. 14-20. Selvom konceptet forbliver det samme, vil Weekend Trampolinhuset have færre aktiviteter end det forhenværende. Men de mest populære aktiviteter, såsom juridisk rådgivning, sprogundervisning, workshops, kvinde- og børneklub, husmøder, café og folkekøkken, bibeholdes. 

Meget at se frem til
Også Apostelkirken glæder sig over samarbejdet og Niels Nymann Eriksen, rådsmedlem i Det mellemkirkelige Råd og sogne- og indvandrerpræst i Apostelkirken på Vesterbro, udtaler, at det var oplagt for Apostelkirken at indgå i dette samarbejde, da dele af deres egen menighed gennem årene har haft deres gang i Trampolinhuset. Det giver også den mulighed at man om søndagen, efter gudstjenesten, kan blive og tage del i sprogundervisning, kvindeklub, demokratiklasse mv. For Apostelkirken får det også den betydning, at kirken vil blive et hænge-ud-sted for flygtninge og asylansøgere, hvilket er noget, kirken ser frem til. 

 

Artiklen er baseret på følgende kilder: 

 

- Pressemeddelelsen om Trampolinhusets genåbning kan læses her.

 

- Pressemeddelelsen om Trampolinhusets lukning kan læses her