Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Sommerkonferencer styrker fællesskabet blandt konvertitter

Igen i år holdes der konference for hhv. arabisktalende og farsitalende. Vi har talt med medarrangørerne af konferencerne for at få et indblik i, hvorfor det er vigtigt at samle kristne fra de specifikke sproggrupper på tværs af landet.

Wessam Youssef og Naser Rezaeih er begge med til at organisere årets sommerkonferencer. De fortæller i det følgende om, hvordan konferencerne bliver afholdt, og om hvorfor de har stor betydning for mange.

Wessam Youssef, tovholder for sommerkonference for kristne arabisktalende:

Hvordan foregår konferencen i år?

"Hvert år er der et tema. Sidste år var temaet familie. I år er temaet "indre heling". Vi har inviteret en egyptisk præst fra England, som skal afholde 4-5 bibeltimer og forkynde. Der bliver også mulig for individuelle sjælesorgssamtaler."

Hvorfor er det vigtigt at afholde sommerkonferencer?

"Det er vigtigt, fordi der er mange, der har det svært i Danmark med bl.a. sprog og med muslimsk baggrund. Derfor er det vigtigt at tage imod dem og at de føler sig accepteret i en stor Guds familie. Deltagerne kommer mange steder fra i Danmark, så det er en god mulighed for at mødes fysisk og dele hverdagserfaringer.

Hvem deltager på konferencen?

"De fleste er konvertitter, som kommer fra lande med krig. De bliver udstødt fra deres familier, når de konverterer til kristendom. Derfor giver temaet mening. Sidste år deltog 70 personer. Vi håber på endnu flere i år."

Læs erfaringer fra tidligere konference med arabisktalende.

Naser Rezaeih, tovholder for sommerkonference for kristne farsitalende:

Hvem deltager på konferencen?

"I år er den iranske biskop Edward Hosepian fra London hovedtaler til Djurslandskonferencen. Mange andre iranske præster kommer også, og derfor bliver det en meget rig konference. De bidrager alle med enighed om, at vi er én i Kristus og én familie; de nationale grænser skal ikke adskille os fra hinanden, de lokale forskelle har ingen betydning for det store perspektiv. Først og fremmest er vi kristne. De deltagende fra Danmark kommer både fra fra folkekirken og frikirken. Når vi mødes, bryder vi fordommene mellem hinanden."

Hvordan er konferencen planlagt?

"Konferencen på Djursland er planlagt af de iranske fællesskaber i folkekirken selv. Særligt menigheden Immanuel i Christianskirken i Århus står for det. Det giver en følelse af accept og stolthed for iranerne, at vi selv får lov til at administrere konferencen. Vi er en aktiv del af en stor kirke (folkekirken), og det får vi i kraft af konferencen at mærke. Vi udfører en opgave, fordi vi har fået en ansvar for den. Folkekirken stoler på os. Det er en anerkendelse for os og gør, at vi mærker, at folkekirken er for alle."

Derudover tilføjer Naser:

"Vi er glade og taknemmelige for støtten fra stifterne og fra folkekirken. 

Vi glæder os virkelig meget til at se de næsten 70 deltagere, som allerede er tilmeldt konferencen indtil videre. Der er stadig 35 ledige pladser, men de bliver hurtigt optaget. Så skynd jer at tilmelde jer." 

Læs indtryk fra sommerkonference for farsitalende, 2019.

Læs indtryk fra sommerkonference for farsitalende, 2021.