Fortsæt til hovedindholdet
Nationalt og globalt
Reformatorisk Kirkefællesskab

Reformatorisk kirkefællesskab

Kirkefællesskabet af reformatoriske kirker i Europa (CPCE) består af 94 reformatoriske kirker i Europa, herunder både lutherske, reformerte, unerede og metodistiske kirker i Europa. Kirkefællesskabet blev grundlagt i 1973 og har hovedsæde i Wien. Det formelle navn for Kirkefællesskabet er på engelsk: Community of Protestant Churches in Europe (CPCE).

Leuenbergs arbejde

Siden Leuenbergs start i 1973 har det teologiske studiearbejde og den økumeniske dialog været prioriteret meget højt. I dag arbejdes der også med mere praktisk-kirkelige emner, som fx liturgi og pastoraluddannelse, ligesom Leuenberg er engageret i social-etisk arbejde bl.a. ved en fast repræsentant ved EU's institutioner i Bruxelles. På det seneste har CPCE også arbejdet med hvordan kirker kan tilpasse sig de forandringer der sker i kølvandet på den stigende migration til Europa.

Dansk engagement

Den danske Folkekirke blev medlem af Leuenberg i 2001. Folkekirken er i dag primært engageret i CPCE's teologiske arbejde, hvor der sidder repræsentanter for folkekirken i flere af de forskellige teologiske arbejdsgrupper, bl.a. om præsteuddannelse og om migration. 

Professor Ulla Schmidt er medlem af CPCEs styrende råd.

40-årsjubilæum 1973-2013

Den reformerte Synode, folkekirken og Metodistkirken fejrede i 2013 40-året for indgåelsen af Leuenberg Konkordien. Læs indlæg fra den økumeniske danske fejring af kirkefællesskabets jubilæum: 

Læs indlæggene fra dagen her:

Rose-Marie Frost-Christensen - et historisk blik mod et Kirkefællesskab

Kurt E Larsen - vigtigheden af europæiske kirkers stemme i Europa

Eberhard Harbsmeiers prædiken ved jubilæumsgudstjenesten