Fortsæt til hovedindholdet
Årsberetning
Kirkernes Verdensråd

Kirkernes Verdensråd

Foto: WCC

Kirkernes Verdensråd 
- den globale kirkes fællesskab

Kirkernes Verdensråd (KV) kunne endelig afholde deres længe ventede generalforsamling, som fandt sted i Karlsruhe i Tyskland d. 31. august til 8. septem­ber 2022. Der deltog 4000 kirkefolk fra hele verden, heriblandt 30 danskere fra folkekirken, Baptistkirken og Metodistkirken. Folkekirkelig delegationsleder var biskop Peter Birch, Helsingør stift. Kirsten Auken og Sofie Petersen trådte ud af centralkomitéen, og stud.theol. Anne Hjul Johannessen blev valgt som nyt medlem. Læs KV-rapport her.

Den rumænske ortodokse Ioan Sauca været konstitueret generalsekretær og engageret dybt i arbejdet for fred og forsoning i Europa og har som en af de få kirkelige aktører haft en direkte linje til Moskva-Patriarkatet under Ukraine-krigen.

Ved generalforsamlingen i Karlsruhe valgtes den sydafrikanske professor Jerry Pillay som ny generalsekretær. Pillay er meget erfaren inden for den økumeniske verden og har pga. sine erfaringer fra apartheid-tiden engageret sig særligt aktivt i Palæstina-spørgsmålet.

Den serbisk ortodokse Andrej Jeftić er blevet ny formand for Faith and Order kommissionen, hvor man på tværs af kirker arbejder med de fundamentale teologiske og kirkelige spørgsmål. Her sidder postdoc Maria Munkholt Christensen som aktiv repræsentant for folkekirken.

Efter en corona-pause blev Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel genoptaget. Det er et inter­nationalt kirkeligt ledsagerprogram, der går ud på at sende unge frivillige til Palæstina for at følge lokale israelere og palæstinenseres hverdag og få et direkte indblik i den israelsk/palæstinensiske konflikt. Danske deltagere rekrutteres i et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp, Danske Kirkers Råd og MKR.

Læs mere