Fortsæt til hovedindholdet
Mellemkirkelige stiftsudvalg
Nyheder

I Aalborg Stift er der god kontakt til udenlandske venskabsmenigheder

Henning Thomsen, medlem af det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aalborg Stift, fortæller her om udvalgets arbejde med økumeni, der både har et lokalt og udenlandsk sigte 

Henning Thomsen

I de her dage er der valg til stiftsråd og stiftsudvalg rundt i landet, og derfor sætter vi fokus på udvalgenes mellemkirkelige arbejde. Her kan du læse, hvad Henning Thomsen beretter fra det mellemkirkelige arbejde i Aalborg Stift:

 

Hvad optager dig mest i det mellemkirkelige udvalg og hvilket konkrete opgaver har I i stiftet/provstiet?

Jeg synes det har været meget spændende at møde mennesker fra kirker i andre dele af verden og især har det været spændende at invitere grupper af folk  fra Libanon til Danmark og sat dem i kontakt med danske kirkegængere og gymnasiaster, som vi har gjort i et par tilfælde. 

Vi udpeger stiftets repræsentant i Folkekirkens Nødhjælp, Folkekirkens mellemkirkelige Råd og Danske Kirkers Råd, og vi donerer til diverse mellemkirkelige tiltag på vegne af stiftet. Det er til gengæld stiftet, der finansierer vores arbejde. 

 

Har I nogle kirkelige relationer til udlandet i jeres lokalområde (f.eks. venskabsmenigheder)?

Vi har i stiftsudvalget løbende kontakter til Libanon og Sachsen i Tyskland, og mange sogne i stiftet har udenlandske venskabsrelationer. Antallet er dog nok faldet lidt de seneste år.  

 

Hvordan ønsker du, at det mellemkirkelige arbejde ser ud i fremtiden?

Fortsat aktiv i kontakten med kirker og kristne i udlandet, bl.a. understøttet af online arrangementer mm. Vi har bl.a. afholdt en fælles  gudstjeneste over Zoom med vores kontakter i Sachsen. Det fungerede godt. Samtidigt bør der være mere fokus på det lokalt økumeniske, herunder kontakten til de mange nye kirker og kristne, der kommer til landet. Det arbejder vi på, men er blevet noget bremset af coronaen. Nu har vi valg til udvalget i november, og jeg håber, mange vil stille op og vise interesse for at gå ind i arbejdet.  

Henning Thomsen

Formand for det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aalborg.

 

Telefon: 53 70 78 16

E-mail: hennthomsen@gmail.com