Idékatalog
Bliv venskabsmenighed med en migrantmenighed
Intet billede:

Bliv venskabsmenighed med en migrantmenighed

Baggrund
Flere migrantmenigheder oplever, at det er mere naturligt at relatere til søsterkirker i udlandet snarere end til en dansk menighed nede ad gaden. Men for at undgå isolation er det vigtigt, at der bygges broer mellem migrantmenigheder og danske menigheder. På samme måde som nogle danske menigheder vælger at have en venskabsmenighed i udlandet, kan man knytte venskab til en menighed der er den totale modsætning i stil og tradition lige rundt om hjørnet.

Formål
’Kendskab gi’r venskab,’ siger man. Men venskab kan også give venskab. En venskabsmenighed er en chance for at få venskaber blandt kristne fra andre dele af verden. Det er et møde både mellem to kulturer og to nuancer af kristendommen. Mellemkirkelige venskabskontakter er med til at nedbryde geografiske og historiske skel mellem de forskellige grene af kirken i verden. Gennem kontakten til en venskabsmenighed lærer vi kirken at kende som et verdensomspændende fællesskab af forskellige farver og former. Vi bliver del af noget der er større end os selv.

Målgruppe
Migrantmenigheder som en enhed.

Metode
Afgræns hvad I ønsker med og af en venskabsmenighed: Konfession, verdensdel, international, jævnlige fælles aktiviteter (hvis I er geografisk tæt på hinanden) eller enkeltstående ”ekskursioner” (hvis I befinder jer i forskellige landsdele), middage i private hjem, økonomisk støtte etc. Kontakt derefter KIT eller Tværkulturelt Center, for at finde en menighed, der passer til jer. Derefter anbefales et møde mellem præster og udvalg, inden programmet præsenteres for de respektive menigheder.

Brug for hjælp?