Fortsæt til hovedindholdet
Venskabsmenigheder
Brug netværket

Brug netværket

Det kan være en fordel at etablere et samarbejde om venskabskontakten. Så bliver I flere til at løse opgaverne, og I kan nå bredere ud med oplevelser og informationer. I kan undgå dobbeltarbejde og få ny viden og inspiration.

Samarbejde mellem sogne

Er der andre sogne i nærheden, for eksempel i provstiet, der har venskabskontakter, eller som kunne tænke sig at få det?

I kan også prøve at finde sogne andre steder i Danmark, som har venskabskontakt i samme område som jer.

Stiftsråd og det mellemkirkelige

Foreslå eventuelt Stiftsrådet, eller de ansvarlige for mellemkirkeligt arbejde, at arrangere et fællesmøde mellem de sogne i stiftet, der har venskabsmenigheder.

En anden mulighed kunne være et fællesmøde for alle stiftets sogne og migrantmenigheder. I begge tilfælde kan formålet være at opbygge et netværk og udveksle erfaringer.

Kontakt stiftsadministrationen for at få de rigtige kontakter.

En venskabsdag i stiftet?

Hvis stiftsrådet har mod på det, kunne næste skridt være at arrangere et stort samlet møde for alle de menigheder i stiftet, der har venskabsmenigheder, og for repræsentanter fra deres respektive venskabskontakter i udlandet. Det kunne udforme sig som en slags venskabsdag eller venskabsfestival. Det er ambitiøst og krævende, men helt sikkert også både sjovt og uforglemmeligt, og det kan give en masse ny energi til venskabskontakterne.
Fortæl om jeres erfaringer eller efterlys samarbejdspartnere

Har I andre ideer til samarbejde om venskabskontakten, sjove arrangementer, nye aktiviteter? Eller søger I samarbejdspartnere til jeres venskabskontakt?

Send os en mail om det. Både efterlysninger og gode ideer bliver løbende lagt ud her på hjemmesiden.
 

Erfaringsudveksling internationalt

Indimellem er der mulighed for at opbygge netværk og udveksle erfaringer om venskabsmenigheder internationalt.

Der er også inspiration og erfaringer at hente på hjemmesiden www.church-twinning.com