Fortsæt til hovedindholdet
Historier fra venskabsmenigheder
I Hans Fugls fodspor

I Hans Fugls fodspor

Sikke en glæde, sikke en rigdom at få etableret et venskabsstift/sogn i Argentina, at få knyttet tætte bånd til de familier, der igennem 4-5 generationer har etableret sig i og omkring Necochea, ca. 400 km syd for Buenos Aires. At få genfortalt historierne om, hvorledes Hans Fugl fra Horslunde og andre ligesindede fandt håbet og troen på, at det kunne lade sig gøre, at skabe en levevej i et fremmed land sammen med ligesindede; men med vidt forskellige kulturelle baggrunde. At få indsigt i, hvorledes de danske familier fik etableret kirker, skoler og forsamlingshuse.

Ved den traditionelle ”argentina-aften”, den sidste mandag i august, hvor biskop Steen Skovsgaard stiller bispehaven i Nykøbing F. til rådighed, er en øjenåbner for, hvorledes livet leves i de danske menigheder. Her fortæller de udsendte danske præster på skift om, hvad det er de lige her og nu har af opgaver der skal løses. Pastor Steen Lerfeldt og hans kone Gullan er dem vi har mest kontakt med, og med over 30 års bosættelse i Necochea har de enorme erfaringer at øse af.
Aftenen er helt igennem argentinsk, bl.a. et marked, hvor Gullan i den grad forstår og formår at skabe en sydlandsk stemning med et vareudbud, som vi slet ikke kender til her i Norden. 

I samarbejde med Gullan Lerfeldt er vi 41 personer der i midten af marts måned 2011 rejser ned for at besøge de danske menigheder, for at knytte tættere bånd og i håbet om, at få nogle personlige kontakter til glæde og gavn for det kirkelige samarbejde.
Gullan Lerfeldt har desuden i programmet indlagt en tur til Salta i Andesbjergene, hvor bl.a. vi skal besøge nogle af de mange klostre som franciskanermunkene byggede. 

Af Hjørdis Høegh- Andersen, formand for Lolland-Falsters mellemkirkelige udvalg.


Sidst opdateret: 27-06-2011